Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка Булфото, архивОтношенията между Русия и Китай достигнаха най-високото

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка Булфото, архивОтношенията между Русия и Китай достигнаха най-високото
Коментари Харесай

Путин се похвали с най-добрите отношения с Китай в историята

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Булфото, списък

Отношенията сред Русия и Китай " доближиха най-високото равнище в историята ", съобщи съветският президент Владимир Путин на гала за започване на строителството на нови енергийни блокове в атомната централа Tianwan в Китай, написа finanz.ru.
Според Путин през 20-те години, в които има двустранно съглашение за добросъседство, другарство и съдействие, Русия и Китай са постигнали забележителен триумф в укрепването на многостранното съдействие и взаимното доверие във „ всички области без изключение “.

Това са политика и интернационалните връзки, търговия и стопанска система, както и културен и филантропичен продан, изброи Путин.
Той добави, че руско-китайското партньорство " има бездънен, същински другарски и взаимноизгоден темперамент " и изрази убеденост, че " предстоят още доста амбициозни и сполучливи двустранни начинания ".
Припомняме, че Русия разгласи курс на Изток през 2014 година след анексията на Крим и войната в Донбас провокира вълна от стопански и софтуерни наказания от Запада. Но седем години опити да убеди китайския бизнес да влага в действителния бранш на съветската стопанска система, да финансира модернизацията на инфраструктурата или най-малко да взе участие в взаимни планове не приключиха с нищо.
Освен това общият размер на директните вложения от КНР от 2014 година е намалял с 2,5 пъти - от 4,5 на 1,8 милиарда $, съгласно Централната банка на Руската федерация (.xls).
На Китай се падат едвам 0,4% от директните задгранични вложения - 9 пъти по-малко от приходите от Германия (16,6 милиарда Долара) и 68 пъти по-малко от вложенията на жителите на Кипър (123,4 милиарда Долара).

Китай отхвърли да финансира построяването на Силата на Сибир и не възнамерява да отделя средства за втори сходен газопровод. Той разгласи за нерентабилна високоскоростната железопътна линия Евразия - от Пекин през Москва до Берлин - която съветските управляващи се надяваха да включат в Новия път на коприната; и отхвърли да влага в построяването на най-големия съветски цех за преправка на газ в Амурска област.
Опитите за привличане на китайски банки към съветската опция на SWIFT също приключиха на вятъра: съгласно Централната банка единствено една банка от КНР (Китайска банка) е била записана в Системата за трансфер на финансови известия (SPFS).
През февруари 2021 година съветското министерство на финансите разгласи, че трансферира 15% от суверенния фонд за благосъстояние на китайски юани, следвайки Централната банка, която влага съществено в китайска валута през 2018 година

От април инвестицията в юана се прави всекидневно. Като част от интервенциите за попълване на NWF до 7 май, Министерството на финансите ще влага в китайска валута за 1 рубла от федералния бюджет. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР